środa, 5 lutego 2014

Rolada kokosowo-owocowa




Prosta i smaczna roladka. 
Jest to kolejna propozycja ciasta, które przygotujemy w oka mgnieniu, 
kiedy odwiedzą nas niespodziewani goście.
 A swoją droga, takie wizyty są najlepsze :) 


poniedziałek, 3 lutego 2014

Klasyczna zupa pomidorowa




Pyszna zupka pomidorowa gotowana na wywarze mięsno-warzywnym. 
Możemy ją podać z makaronem, ryżem lub lanymi kluseczkami.

niedziela, 2 lutego 2014

Włoska uczta mięsno-warzywna



Miałam ogromną ochotę na danie z makaronem. 
Postanowiłam wykorzystać do niego wyfiletowane udka z kurczaka i mieszankę zdrowych i kolorowych warzyw..
Efektem byłam bardzo miło zaskoczona ponieważ mięsko wyszło bardzo soczyste i  rozpływało się w ustach, natomiast warzywa same w sobie są znakomite, więc jednym słowem:
 gorąco polecam! :)


sobota, 1 lutego 2014

Roladki drobiowe ze szpinakiem



Są po prostu Pyszne... i wcale nie przesadzam.
 Jestem pewna, że roladki ze szpinakiem będą często gościć na naszym stole.
Pomijając rewelacyjny smak, to ogromnym plusem jest to że są bardzo soczyste, tu nie ma mowy o suchym mięsie. 



Marchewka słodko-kwaśna



Bardzo dobra i zdrowa suróweczka.
Znakomicie komponuje się z ziemniaczkami i drobiowym mięskiem.


Grzane piwo z korzenną nutą





Kiedy czuję, że dopada mnie przeziębienie lub kiedy zwyczajnie przemarzłam zazwyczaj sięgam po porządnego grzańca, który momentalnie stawia mnie na nogi.
A co najważniejsze jest Pyszny!
Polecam :)

Pasta serowo-jajeczna





Jest to podstawowy przepis na smaczną i zdrową pastę.
Można go dowolnie modyfikować dodając kolejne składniki, dzięki czemu pasta nabierze pięknych kolorów i powstanie z niej wersja na "bogato" :) 


Marchwiaczek z masą serowo-czekoladową





Przygotowany z myślą o moim Mężu...
Smak tego ciasta przypomina mi odrobinę miodownik z masą serową, jednak marchwiaczek zdecydowanie bardziej podchodzi mi do gustu, jest przede wszystkim wilgotny i mięciutki!
Uważam, że warto się skusić tym bardziej, że jest bardzo prosty w wykonaniu.

wtorek, 28 stycznia 2014

Kopytka z... czym dusza zapragnie :)




Kopytka swego czasu przygotowywałam bardzo często. Przede wszystkim dlatego, że bardzo zasmakowały naszej Córeczce i aż miło było patrzeć jak pałaszowała kolejne porcje :)
Ogromnym plusem tych kluseczek jest to, że pasują do wielu potraw czy sosów.
Możemy je podać np.
 polane śmietaną i opruszone cukrem z cynamonem, 
z sosem śmietanowo-koperkowym,
z bułką tartą i masełkiem na słodko,
podsmażone z cebulką i boczkiem,
z sosem mięsno-warzywnym
itp.
Jak widzicie możliwości jest wiele.

poniedziałek, 27 stycznia 2014

Kefirowa babka




Wilgotna, pulchniutka i w moim wydaniu jagodowa babka na kefirze.
Kolejna wersja ekspresowego ciasta do którego możecie dodać dowolne owoce i 
zawsze wyjdzie pyszna.
5 minut zajmie Wam wymieszanie składników i 50 minut pieczenie.
Gotowe!!!