sobota, 1 lutego 2014

Pasta serowo-jajeczna





Jest to podstawowy przepis na smaczną i zdrową pastę.
Można go dowolnie modyfikować dodając kolejne składniki, dzięki czemu pasta nabierze pięknych kolorów i powstanie z niej wersja na "bogato" :) 





Składniki:


  • 250 g sera białego 
  • 4 duże jaja
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • pieprz cayenne
  • papryka słodka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka gęstej śmietany



Wykonanie:

Jaka gotujemy na twardo i po obraniu ze skorupek przepuszczamy przez praskę razem z białym serem (możemy dokładnie rozdrobnić wszystko widelcem).
Cebulę siekamy w drobniutką kosteczkę i dodajemy do masy.

Wszystko doprawiamy do smaku.

                                                                                                                 Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz