sobota, 1 lutego 2014

Roladki drobiowe ze szpinakiem



Są po prostu Pyszne... i wcale nie przesadzam.
 Jestem pewna, że roladki ze szpinakiem będą często gościć na naszym stole.
Pomijając rewelacyjny smak, to ogromnym plusem jest to że są bardzo soczyste, tu nie ma mowy o suchym mięsie. 





Składniki:

  • 1 filet z piersi kurczaka
  • 200 g szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól 
  • pieprz
  • pieprz cayenne
  • papryka słodka
  • jajko
  • odrobina mleka
  • bułka tarta 
  • mąka

Wykonanie:

Szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Smażymy ok 10-15 minut na średnim ogniu, w trakcie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i cebulę posiekaną w drobną kostkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem czarnym i cayenne oraz słodką papryką.
Filet dzielimy na 3 plastry.
Każdy rozbijamy dosyć cienko (najlepiej przez folie).
Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką.
Każdy plaster smarujemy dosyć grubo szpinakiem.
Pomagając sobie folią zawijamy roladki.
Odstawiamy na 10-15 minut.
Na patelni rozgrzewamy olej w tym czasie roladki obtaczamy w mące następnie w rozbełtanym jajku z dodatkiem odrobiny mleka i na koniec w bułce tartej.
Rolady smażymy na średnim ogniu, na złoty kolor z obu stron.







                                                                                                                   Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz