Wprost idealne do popołudniowej kawusi :)
Przygotowanie łącznie z pieczeniem
zajmie Wam nie więcej niż 20 minut.
Ciasteczka najlepiej smakują lekko przestudzone,
są wtedy chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku.
Składniki:
- 200 g miękkiego masła
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 5 łyżek cukru
- 1 łyżka cukru z wanilią
Wykonanie:
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę i ponownie ucieramy.
Dla ułatwienia wszystkie składniki możecie wrzucić do malaksera po ok 2-3 minutach otrzymacie idealne ciasto na ciasteczka.
Z ciasta formujemy małe kuleczki i przed pieczeniem spłaszczamy je delikatnie widelcem.
Ciasteczka pieczemy w temperaturze 160 stopni C przez ok 10 minut.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz