Ciąg dalszy truskawkowych wariacji :)
w tym wypadku dokładamy nektarynki i
Tarta znika w oka mgnieniu...
Składniki:
- ciasto francuskie
- 3 nektarynki
- garść truskawek
- 4 jaja
- 1/4 szklanka mąki
- 1/3 szklanka cukru
- 1/3 szklanki śmietany
- cukier puder do posypania
Wykonanie:
Formę do tarty wykładamy ciastem francuski. Nakłuwamy widelcem i stawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C na ok 10 minut.
Owoce kroimy w plastry lub większe cząstki i układamy na cieście.
Jajka, mąkę, cukier oraz śmietanę dokładnie miksujemy i powstała masą zalewamy owoce.
Owoce kroimy w plastry lub większe cząstki i układamy na cieście.
Jajka, mąkę, cukier oraz śmietanę dokładnie miksujemy i powstała masą zalewamy owoce.
Tartę wstawiamy do piekarnika na na ok 30-35 minut.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz