Wilgotna, pulchniutka i w moim wydaniu jagodowa babka na kefirze.
Kolejna wersja ekspresowego ciasta do którego możecie dodać dowolne owoce i
zawsze wyjdzie pyszna.
5 minut zajmie Wam wymieszanie składników i 50 minut pieczenie.
Gotowe!!!
Składniki:
- 3 jajka
- 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka kefiru
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- dowolne owoce
Wykonanie:
Wszystkie składniki poza owocami mieszamy w misce np. za pomocą kulki lub miksera jak wolicie.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem foremki, posypujemy dowolnymi owocami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni C na ok 50 minut.
Pamiętajcie aby owoców nie kłaść zbyt dużo, max. 1 szklanka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz