Zgrabne miniaturki pączków, o nietypowym smaku możecie uzyskać dosłownie w parę chwil.
Samo przygotowanie ciasta zajmie Wam ok 3 minuty + czas smażenia.
Uzyskacie pełną miskę pysznych słodkości.
Składniki:
- 3 jaja
- 400 g jogurtu naturalnego
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 3 łyżeczki cukru
- 1 łyżka wódki
- olej do smażenia
Wykonanie:
Do miski wlewamy jogurt, dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz cukry, na koniec wlewamy wódkę i całość mieszamy mikserem lub trzepaczką.
Olej rozgrzewamy do temperatury 175 stopni C.
Za pomocą 2 łyżek do oleju wrzucamy małe porcje ciasta i smażymy na złoty kolor z jednej i drugiej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz