Jeżeli szukacie przepisu na pulchne,
a zarazem wilgotne muffiny,
to te będą idealne.
Znikają w oka mgnieniu ;)
Składniki:
- 1 i 1/3 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1 szklanka śmietany 18 %
- 2 jabłka
- 2 garści orzechów
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Wykonanie:
Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy (możemy to zrobić przy pomocy łyżki). Na koniec dodajemy jabłka pokrojone w kostkę i delikatnie mieszamy.
Ciasto rozlewamy do foremek na muffiny posypujemy uprzednio urażonymi na suchej patelni orzechami i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok 25 minut.Rada;
Ciasto można wylać do tortownicy i piec również w temperaturze 180°C ok 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz