Znajdziecie tu przepis na farsz do krokietów.
Natomiast jeśli szukacie idealnego przepisu na naleśniki
to odsyłam Was tutaj :)
Składniki:
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 400 g kapusty kiszonej
- 1/2 szklanki suszonych grzybów
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- sól pieprz
- pieprz cayenne
- papryka ostra
- imbir
Wykonanie:
Na patelni podsmażamy kapustę, po ok 20 minutach dodajemy grzyby drobno posiekane, wcześniej zalane wrzątkiem. Kapustę dusimy do momentu kiedy uzyska ładny brązowawy kolor.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i wszystko razem podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy mięso doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cayenne oraz papryką ostrą i smażymy ok 10 minut.
Kapustę i mięso łączymy ze sobą i dusimy razem ok 5 minut.
Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy krokiety.
RADA:
Krokiety możemy zamoczyć w rozbełtanym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni z odrobiną tłuszczu na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz