poniedziałek, 19 maja 2014

Roladki drobiowe ze szpinakiem i szparagami



                                         

Kochani dzisiaj przepis na soczyste i delikatne
 roladki drobiowe z moim ulubionym szpinakiem oraz szparagami :)
Zapraszam!



Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka
  • 450 g szpinaku
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 2 łyżki śmietany
  • pęczek szparagów
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka pikantna
  • oliwa z oliwek

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek i podsmażamy szpinak. W trakcie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz doprawiamy pieprzem i solą. Na koniec dodajemy śmietanę i zdejmujemy z ognia.
Pierś dzielimy na 4 części i każdą z nich delikatnie rozbijamy. Mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką i pikantną. 
Szparagi dokładnie obieramy i odcinamy zdrewniałe końce.
Na każdym z wcześniej przygotowanych kotletów rozsmarowujemy grubą warstwę szpinaku, na nim układamy po 3 szparagi i zawijamy w rulon.
Tak przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Na wierzch kładziemy pozostałe szparagi które solimy i skrapiamy oliwą z oliwek.
Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na ok 20 minut.







                                                                                                                              Smacznego!!! Szparagi Czas na szpinak 4! Nowalijkowe Kucharzenie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz