Kochani dzisiaj przepis na soczyste i delikatne
roladki drobiowe z moim ulubionym szpinakiem oraz szparagami :)
Zapraszam!
Składniki:
- 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka
- 450 g szpinaku
- 2 duże ząbki czosnku
- 2 łyżki śmietany
- pęczek szparagów
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- papryka pikantna
- oliwa z oliwek
Wykonanie:
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek i podsmażamy szpinak. W trakcie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz doprawiamy pieprzem i solą. Na koniec dodajemy śmietanę i zdejmujemy z ognia.
Pierś dzielimy na 4 części i każdą z nich delikatnie rozbijamy. Mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką i pikantną.
Szparagi dokładnie obieramy i odcinamy zdrewniałe końce.
Na każdym z wcześniej przygotowanych kotletów rozsmarowujemy grubą warstwę szpinaku, na nim układamy po 3 szparagi i zawijamy w rulon.
Tak przygotowane roladki układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Na wierzch kładziemy pozostałe szparagi które solimy i skrapiamy oliwą z oliwek.
Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na ok 20 minut.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz