poniedziałek, 11 maja 2020

Kopytka po włosku z boczkiem i cukinią





Jeśli chodzi o kopytka po włosku,
 to czas ich przygotowania zależy tylko od Was. 
Może to potrwać kilkanaście minut,
 kiedy wykorzystacie do tego dania gotowe kopytka.
Wiadomo jednak, że cudownie byłoby
poświęcić ciut więcej czasu i zaangażowania i przygotować własne.




Składniki:

  • 2 opakowania kopytek lub porcja z powyższego przepisu
  • 200 g boczku wędzonego
  • jedna czerwona papryka
  • 1 cukinia średniej wielkości
  • 1 cebula
  • ok 5 suszonych pomidorów 
  • sól
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • papryka ostra

Przygotowanie:


Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni.
W trakcie smażenia dodajemy wszystkie warzywa pokrojone w kostkę i dusimy około 5 minut.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i ziołami prowansalskimi.
Na koniec dodajemy kopytka i dusimy pod przykryciem około 5-10 minut.











                                                                                                                         Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz