sobota, 29 marca 2014

Babka jogurtowa



Babeczka niesamowicie pulchna, delikatna i wilgotna.
Czyli taka jaką lubię najbardziej.
Gorąco Wam polecam! :)




Składniki:

  • 125 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3 duże jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • cukier puder

Wykonanie:

Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku.
Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia.
Na koniec wlewamy jogurt.
Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem foremki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok 40-45 minut.
Po upieczeniu opruszamy ciasto cukrem pudrem.


                                                                                                                           Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz