Babeczka niesamowicie pulchna, delikatna i wilgotna.
Czyli taka jaką lubię najbardziej.
Gorąco Wam polecam! :)
Składniki:
- 125 g masła
- 1 szklanka cukru
- 3 duże jajka
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 g jogurtu naturalnego
- cukier puder
Wykonanie:
Miękkie masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Nie przerywając ucierania dodajemy po jednym jajku.
Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z kakao oraz proszkiem do pieczenia.
Na koniec wlewamy jogurt.
Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem foremki i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok 40-45 minut.
Po upieczeniu opruszamy ciasto cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz