Moja Córeczka ostatnio upodobała sobie seler naciowy i duża w tym zasługa jej Babci.
Jestem z tego faktu bardzo zadowolona, bo zawiera on bardzo dużo witamin więc będę starała się często wkomponowywać go w nasze posiłki.
Składniki:
- kapusta pekińska (mała)
- 1/2 długiego ogórka
- 1 pomidor
- 1 marchewka
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 dymka ze szczypiorkiem
- 1/2 małego pęczka koperku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- sól pieprz
- sok z cytryny
Wykonanie:
Kapustę myjemy, osuszamy i drobno kroimy.
Pomidor, ogórek i seler naciowy kroimy w średnią kostkę.
Marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Dymkę ze szczypiorkiem oraz koperek drobno siekamy.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą i skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy majonez oraz musztardę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz