sobota, 21 grudnia 2013

Drobiowa wątróbka z cebulką





Zdaję sobie sprawę z tego, że nie każdy lubi wątróbkę. Jednak ja bardzo! I cieszę się niezmiernie z tego, że przekonałam do niej mojego męża. Najbardziej smakuje nam taka z dużą ilością cebuli i koniecznie jako dodatek starta marchewka na słodko! 


Składniki:

  • 500 g wątróbki
  • 5 dużych cebul
  • sól i pieprz

Wykonanie:

Wątróbkę moczę całą noc w wodzie. Dokładnie oczyszczam, płuczę i odsączam na sitku.
Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy, wrzucam wątróbkę i smażę przez ok. 12-15 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Dodaję cebulę i dopiero w tym momencie całość przyprawiam solą i pieprzem (dzięki temu wątróbka będzie delikatna). Duszę przez około 5 minut i gotowe :)






                                                                                                  Smacznego!!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz