Truskaweczki które możemy wykorzystać na wiele sposobów.
Co roku mrożę je w takiej postaci.
Pod przepisem możecie dowiedzieć się dlaczego?
Składniki:
- 3 kg truskawki (dowolna ilość:) )
- cukier do smaku
Wykonanie:
Truskawki z dodatkiem cukru miksujemy w blenderze i rozlewamy np. do słoiczków, pojemników, mniejszych plastikowych butelek itp.
Zamrażamy.
W upalne dni wystarczy wyciągnąć słoiczek z zamrażalnika,
włożyć go na pół godziny do gorącej wody,
po czym przełożyć truskawki do blendera i zmiksować.
Możemy dodać do nich kilka gałek lodów np. waniliowych
i otrzymamy pysznego chłodzącego shak'a.
Natomiast zimą świetnie sprawdzają się jako sos do deserów, owsianki czy kaszki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz