poniedziałek, 23 czerwca 2014

Truskawki na upalne dni


Truskaweczki które możemy wykorzystać na wiele sposobów.
Co roku mrożę je w takiej postaci.
Pod przepisem możecie dowiedzieć się dlaczego?


Składniki:

  • 3 kg truskawki (dowolna ilość:) )
  • cukier do smaku

Wykonanie:

Truskawki z dodatkiem cukru miksujemy w blenderze i rozlewamy np. do słoiczków, pojemników, mniejszych plastikowych butelek itp.
Zamrażamy.


W upalne dni wystarczy wyciągnąć słoiczek z zamrażalnika,
 włożyć go na  pół godziny do gorącej wody,
 po czym przełożyć truskawki do blendera i zmiksować.
Możemy dodać do nich kilka gałek lodów np. waniliowych
 i otrzymamy pysznego chłodzącego shak'a.
Natomiast zimą świetnie sprawdzają się jako sos do deserów, owsianki czy kaszki.




                                                                                                                       Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz