Maleńkie, kolorowe, o chrupiącej skórce i delikatnie gumowym wnętrzu.
Przepyszne i wciągające :)
Składniki:
- 3 białka (24 godzinne)
- 1/3 szklanki zmielonych orzechów włoskich
- 2/3 szklanki cukru pudru
- 4 łyżki drobnego cukru
- 1 łyżka maki ziemniaczanej
- barwnik spożywczy
- nutella
Wykonanie:
Białka w miseczce odstawiamy na 24 godziny w temperaturze pokojowej.
Po tym czasie ubijamy je z 4 łyżkami drobnego cukru na bardzo sztywną pianę.
Zmielone orzechy, mąkę oraz cukier puder przesiewamy przez sitko dodajemy odrobinę barwika i delikatnie łączymy składniki.
Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy na papier kleksiki o średnicy 2,5- 3 cm i odstawiamy na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Beziki pieczemy przez ok 10 minut w temperaturze 150 stopni.
Po wystygnięciu przekładamy je nutellą.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz