Składniki:
- 2 litry wody
- 2 listki laurowe
- 3 ziarnka ziela angielskiego
- 3 kostki rosołowe
- sól
- pieprz
- 4 średniej wielkości marchewki
- 1 pietruszka
- 4 średniej wielkości buraczki
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 1/4 główki kapusty
- 2 łyżeczki majeranku
- 4 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz marchew i pietruszkę pokrojone w kostkę.
Gotujemy ok. 15 minut.
W tym czasie obieramy buraki i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy do zupy i gotujemy ok. 20 minut.
Dodajemy sok z cytryny, majeranek oraz drobno poszatkowaną kapustę. Gotujemy kolejne 15 minut.
5 minut przed końcem gotowania dodajemy fasolkę (bez zalewy). doprawiamy pieprzem i zupa gotowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz