środa, 15 stycznia 2014

Zapiekany camembert!!!




Sery!!! Mmmm... palce lizać...  jadam je od zawsze, w każdej postaci i bardzo je lubię.
Ciekawa jestem czy Wy również?
Przepis jest prosty, szybki i na jedną porcję :)
Serek ma delikatnie chrupiącą skórkę i płynne wnętrze. Ideał!!!



Składniki: 

  • 1 camembert
  • bułka tarta
  • 1 jajo
  • sól
  • pieprz
  • odrobina oliwy

Wykonanie:

Ser obtaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i kładziemy nasz serek.
Delikatnie rumienimy go z każdej strony, po czym wkładamy go do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na ok 10 minut na górną półkę.

Rada:

Tak przygotowany ser podaję z bułką lub bagietką, którą smaruję masełkiem z dodatkiem słodkiej papryki, koperku, soli i pieprzu. Piekę ją równocześnie z serkiem w piekarniku.





                                                                                                 Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz