Sery!!! Mmmm... palce lizać... jadam je od zawsze, w każdej postaci i bardzo je lubię.
Ciekawa jestem czy Wy również?
Przepis jest prosty, szybki i na jedną porcję :)
Serek ma delikatnie chrupiącą skórkę i płynne wnętrze. Ideał!!!
Składniki:
- 1 camembert
- bułka tarta
- 1 jajo
- sól
- pieprz
- odrobina oliwy
Wykonanie:
Ser obtaczamy w rozbełtanym jajku, a następnie w bułce tartej wymieszanej z solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i kładziemy nasz serek.
Delikatnie rumienimy go z każdej strony, po czym wkładamy go do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C na ok 10 minut na górną półkę.
Rada:
Tak przygotowany ser podaję z bułką lub bagietką, którą smaruję masełkiem z dodatkiem słodkiej papryki, koperku, soli i pieprzu. Piekę ją równocześnie z serkiem w piekarniku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz