poniedziałek, 3 listopada 2014

Muffiny z jabłkami i prażonymi orzechami



 Jeżeli szukacie przepisu na pulchne, 
a zarazem wilgotne muffiny, 
 to te będą idealne.
Znikają w oka mgnieniu ;) 


Składniki:

  • 1 i 1/3 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka śmietany 18 %
  • 2 jabłka
  • 2 garści orzechów
  • 1/2 łyżeczki cynamonu

Wykonanie:

Do suchych składników dodajemy mokre i mieszamy do momentu uzyskania jednolitej masy (możemy to zrobić przy pomocy łyżki). Na koniec dodajemy jabłka pokrojone w kostkę i delikatnie mieszamy.
Ciasto rozlewamy do foremek na muffiny posypujemy uprzednio urażonymi na suchej patelni orzechami i wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok 25 minut.
Rada;
Ciasto można wylać do tortownicy i piec również w temperaturze 180°C ok 35 minut.







                                                                             Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz