poniedziałek, 30 grudnia 2013

Najlepszy Omlet







Składniki:


  • 2 duże jajka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól, pieprz

Dodatki:

  • groszek
  • kukurydza
  • cebula
  • wędlina
  • zielony ogórek
  • papryczka
  • majonez 
  • keczup

Wykonanie:

Białka ubijamy na sztywną pianę.
Dodajemy żółtka, mąkę oraz przyprawy i mieszamy bardzo delikatnie składniki na najniższych obrotach miksera.





Masę jajeczną wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na średnim ogniu z obu stron, na złoty kolor.






Gotowego omleta smarujemy sosem majonezowo-keczupowym (mieszam majonez z keczupem i odpowiednio doprawiam). Układamy dodatki i gotowe.










                                                                                                      Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz