poniedziałek, 30 grudnia 2013

Pianka





Bardzo delikatny i rozpływający się w ustach deser. Można go dowolnie serwować. Znakomicie smakuje z owocami, galaretką, biszkoptem, polany czekoladą bądź kremówką.


Składniki:

  • 1 galaretka  agrestowa
  • 1 galaretka wiśniowa
  • 2 opakowania śnieżki 

Wykonanie:

Zieloną galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i podobnie postępujemy z czerwoną. Odstawiamy do  częściowego stężenia.
 Kiedy widzimy, że ten moment już nadchodzi ubijamy śnieżkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Dzielimy ją na dwie części.
Jedną miksujemy z zieloną galaretką, a drugą część z czerwoną.
Tak powstałe masy wylewamy do większej formy warstwami lub tworzymy fantazyjne desery w mniejszych naczynkach.





                                                                      Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz