Kiedy na targu pojawia się młoda kapusta,
jest ona wtedy częstym gościem na naszym stole.
Wykorzystuję ją jako dodatek do wielu dań.
Jest bardzo prosta w przygotowaniu.
Serdecznie Wam polecam.
Składniki:
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1 mała marchewka
- 1/2 jabłka
- mały kawałek białej części pora
- odrobina natki pietruszki
Sos:
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka gęstej śmietany
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Umytą kapustę szatkujemy.
Na tarce o grubszych oczkach zcieramy marchewkę i jabłko.
Por kroimy w cieniutkie paseczki.
Dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Przygotowujemy sos:
mieszamy ze sobą wszystkie podane składniki.
Łączymy sos z warzywami i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz