Kolejny przepis na pyszne naleśniki.
Tym razem średniej grubości (ze względu na konsystencję ciasta) i dosyć elastyczne.
Wystarczy posmarować je swoim ulubionym dżemem i możemy cieszyć się ich doskonałym smakiem.
Składniki:
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1/2 opakowania cukru waniliowego
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki wody
- 1 czubata szklanka mąki
- 1 łyżka otrębów żytnich
- dżem do smarowania naleśników
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy mikserem do momentu uzyskania gładkiej masy.
Naleśniki smażymy z obydwu stron na złoty kolor.
Smarujemy dżem i zwijamy w ruloniki.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz