niedziela, 12 października 2014

Krokiety z kapustą grzybami i mięsem



Znajdziecie tu przepis na farsz do krokietów.
Natomiast jeśli szukacie idealnego przepisu na naleśniki
 to odsyłam Was tutaj :)





Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 400 g kapusty kiszonej
  • 1/2 szklanki suszonych grzybów
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • sól pieprz
  • pieprz cayenne
  • papryka ostra
  • imbir

Wykonanie:

Na patelni podsmażamy kapustę, po ok 20 minutach dodajemy grzyby drobno posiekane, wcześniej zalane wrzątkiem. Kapustę dusimy do momentu kiedy uzyska ładny brązowawy kolor.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę i wszystko razem podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy mięso doprawiamy solą, pieprzem, pieprzem cayenne oraz papryką ostrą i smażymy ok 10 minut.
Kapustę i mięso łączymy ze sobą i dusimy razem ok 5 minut.
Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy krokiety.

RADA:

Krokiety możemy zamoczyć w rozbełtanym jajku, a następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na patelni z odrobiną tłuszczu na złoty kolor.



                                   


                                                                                                       Smacznego!!!










Grzyby

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz