czwartek, 19 czerwca 2014

Zapiekanka z pieczarkami




Chrupiąca bagietka...
Duża ilość pieczarek..
Pyszny ser...
Odrobina oliwek i kapary...



Składniki: 

na 4 zapiekanki
  • 2 bagietki
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • ser (idealna mozzarella i cheddar)
  • oliwki
  • kapary
  • sól 
  • pieprz

Wykonanie:

Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek.
W trakcie smażenia dodajemy cebulę również pokrojoną w kostkę. Całość opruszamy solą i pieprzem.
Dusimy około 15 minut.
Bagietkę przecinamy na dwie części na każdą z nich nakładamy pieczarki, następnie ser, oliwki i kapary. 
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C na ok 8-10 minut.



                                                                               Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz