niedziela, 5 stycznia 2014

Przekładaniec waflowo-czekoladowy




Bardzo szybki w przygotowaniu smakołyk :)



Składniki:

  • 1 opakowanie suchych wafli tortowych
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 5 łyżeczek cukru
  • 5 dag masła
  • 4 małe danonki waniliowe

Wykonanie:

Czekoladę z masłem rozpuszczam w miseczce na parze. Dodaję cukier i mieszam do momentu uzyskania gładkiej lśniącej masy.
Odstawiam do wystudzenia.

Kiedy masa wystygnie dodaję stopniowo serki i dokładnie mieszam masę czekoladową.
Każdy wafel smaruję masą i łączę ze sobą.
Tak przygotowany przekładaniec wkładam do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Po tym czasie kroimy go i zajadamy.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz