sobota, 15 lutego 2014

Surówka z selerem naciowym



Moja Córeczka ostatnio upodobała sobie seler naciowy i duża w tym zasługa jej Babci.
Jestem z tego faktu bardzo zadowolona, bo zawiera on bardzo dużo witamin więc będę starała się często wkomponowywać go w nasze posiłki.



Składniki:

  • kapusta pekińska (mała)
  • 1/2 długiego ogórka
  • 1 pomidor
  • 1 marchewka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 dymka ze szczypiorkiem
  • 1/2 małego pęczka koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sól pieprz
  • sok z cytryny

Wykonanie:

Kapustę myjemy, osuszamy i drobno kroimy.
Pomidor, ogórek i seler naciowy kroimy w średnią kostkę.
Marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach.
Dymkę ze szczypiorkiem oraz koperek drobno siekamy.
Wszystkie składniki dokładnie łączymy ze sobą i skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy majonez oraz musztardę i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

                                                                                                                              Smacznego!!!
  



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz