niedziela, 9 lutego 2014

Naleśniki



Kolejny przepis na pyszne naleśniki.
 Tym razem średniej grubości (ze względu na konsystencję ciasta) i dosyć elastyczne.
Wystarczy posmarować je swoim ulubionym dżemem i możemy cieszyć się ich doskonałym smakiem.






Składniki:

  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka 
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 czubata szklanka mąki
  • 1 łyżka otrębów żytnich
  • dżem do smarowania naleśników

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy mikserem do momentu uzyskania gładkiej masy. 
Naleśniki smażymy z obydwu stron na złoty kolor.
Smarujemy dżem i zwijamy w ruloniki.






                                                                                                                            Smacznego!!!
Śniadanie mistrzów

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz