poniedziałek, 27 stycznia 2014

Kefirowa babka




Wilgotna, pulchniutka i w moim wydaniu jagodowa babka na kefirze.
Kolejna wersja ekspresowego ciasta do którego możecie dodać dowolne owoce i 
zawsze wyjdzie pyszna.
5 minut zajmie Wam wymieszanie składników i 50 minut pieczenie.
Gotowe!!!


Składniki:

  • 3 jajka
  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 szklanka kefiru
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dowolne owoce

Wykonanie:

Wszystkie składniki poza owocami mieszamy w misce np. za pomocą kulki lub miksera jak wolicie.
Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem foremki, posypujemy dowolnymi owocami i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni C na ok 50 minut. 

 Pamiętajcie aby owoców nie kłaść zbyt dużo, max. 1 szklanka.






                                                                                               Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz